Joulukuusen kaato Lohjalla – Hae itsellesi kaunis kuusi paikalliselta tilalta

Ota yhteyttä

Pekan joulukuuset on joulukuusien myyntiin ja kasvatukseen keskittynyt yritys Lohjalla. Kun haluat jouluksi tuoreen ja kotimaisen joulukuusen, meiltä löydät etsimäsi. Voit valita mieleisesi kuusen helposti tilan telineestä tai kaataa sen itse suoraan metsästä. Paikalliselta tilalta hankittu joulukuusi on aina varma ja ekologinen valinta.

Jos haluat valita kuusen läheiseltä viljelmältä, opastamme paikan päällä, mistä löydät kunkin kuusilajikkeen. Tarjolla on useita eri kuusilajikkeita. Voit tuoda mukanasi joko oman sahan tai lainata sahaa tilalta. Halutessasi puolestasi kaadetaan valitsemasi puu. Kuusta kuljettamaan tarvitaan mielellään kaksi henkilöä.

Kaadettu kuusi suojataan verkkopussiin, jolloin se mahtuu pienempään tilaan eivätkä oksat vaurioidu kuljetuksen aikana. Normaalin kokoinen kuusi mahtuu autoon sisälle. Jos haluatte kuljettaa kuusen katolla, pyrimme suojaamaan sen kuljetusta varten mahdollisimman hyvin. Muista tutustua myös kuusen hoito-ohjeisiin.

Tilamyynnin lisäksi myymme kuusia tukkuun. Ota yhteyttä ja kysy lisää joulukuusen kaadosta!

Tilamyynti

Palveluihimme kuuluu joulukuusien myynti suoraan tilalta. Myymme kuusia jatkuvasti, ja päivystys palvelee kahtena jouluaattoa edeltävänä viikonloppuna klo 10–15. Muulloin varmista myyjän paikallaolo etukäteen puhelimitse.

Tukkumyynti

Vaikka myymme tilalla viljeltyjä joulukuusia pääasiassa yksityisille asiakkaille, olemme erittäin kiinnostuneita myös tukkumyynnistä. Jos haluat laadukkaita kuusiamme myyntiin muualle, ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää!

Kuusen hoito-ohjeet

Säilytä oston jälkeen joulukuusi viileässä. Kuusen ollessa jäätynyt on se hyvä sulattaa hitaasti esimerkiksi kylmävesiastiassa. Sahaa joulukuusen tyvestä noin 2–3 cm pala pois ennen sen laittamista kuusenjalkaan. Ensimmäisten vuorokausien ajan on huolehdittava, että kuusenjalassa on jatkuvasti vettä, sillä aluksi joulukuusi saattaa juoda vettä 2–3 litraa vuorokaudessa.

Ota yhteyttä!

Kuusilajit

Tarjoamme useita erilaisia kuusilajikkeita ja pihtoja, joista jokainen asiakas löytää varmasti mielekkään vaihtoehdon. Tilallamme viljelemme viittä eri kuusilajiketta, joihin kuuluvat metsäkuusi, omorika, pihdat, mustakuusi sekä okakuusi. Tutustu lajikkeisiin ja valitse mieleisesi!

Metsäkuusi (Picea abies)

On perinteinen ja suosittu kuusilaji jouluksi. Kuusen tuoksu on hieman voimakkaampi kuin esimerkiksi mustakuusen ja omorikan.

Omorika (Picea omorika)

Eli serbian kuusi kasvaa luontaisena vain pienellä alueella Sarajevon vuoristossa, Bosniassa. Kuusilajin neulaset ovat alta hopeahohtoiset, ja sen tuoksu on mieto. Kestävä kuusilaji, joka ei pudota neulasiaan herkästi.

Pihdat (Abies lassiocarpa, Abies balsamea ja Abies sibirica)

Palsamipihdan (Abies balsamea) aromaattinen tuoksu, kartiomainen malli ja kauniiden tummanvihreiden neulasten säilyvyys tekevät siitä suositun joulupuulajin.

Siperianpihta (Abies sibirica) on malliltaan kapea ja korkea, suomalaisille ehkä tunnetuin Abies-suvun laji.

Mustakuusi (Picea mariana)

On Pohjois-Amerikasta lähtöisin oleva kuusilaji, jonka neulasissa on harmahtava alapinta. Kuusen varttuessa siihen tulee paljon pienehköjä käpyjä, jotka tekevät oksista koristeellisia.

Okakuusi (Picea Pungens)

On kotoisin Pohjois-Amerikasta kotoisin, ja sille tyypillisiä piirteitä ovat erityisen terävät neulaset, hopeinen väri sekä kartiomainen latvus.