Joulukuusien myynti Lohjalla

Kaunis kuusi paikalliselta tilalta

Pekan joulukuuset on joulukuusien myyntiin ja kasvatukseen keskittynyt yritys Etelä-Lohjalla. Kun haluat jouluksi tuoreen ja kotimaisen joulukuusen, meiltä löydät etsimäsi. Voit valita mieleisesi kuusen helposti tilan telineestä tai kaataa sen itse suoraan metsästä. Paikalliselta tilalta hankittu joulukuusi on aina varma ja ekologinen valinta.

Tilamyynti

Palveluihimme kuuluu joulukuusien myynti suoraan tilalta. Myymme kuusia jatkuvasti, ja päivystys palvelee kahtena jouluaattoa edeltävänä viikonloppuna klo 10–15. Muulloin varmista myyjän paikallaolo etukäteen puhelimitse.

Jos haluat valita kuusen läheiseltä viljelmältä, opastamme paikan päällä, mistä löydät kunkin kuusilajikkeen. Tarjolla on useita eri kuusilajikkeita.

Voit tuoda mukanasi joko oman sahan tai lainata sahaa tilalta. Halutessasi puolestasi kaadetaan valitsemasi puu. Kuusta kuljettamaan tarvitaan mielellään kaksi henkilöä.

Kaadettu kuusi suojataan verkkopussiin, jolloin se mahtuu pienempään tilaan eivätkä oksat vaurioidu kuljetuksen aikana. Normaalin kokoinen kuusi mahtuu autoon sisälle. Jos haluatte kuljettaa kuusen katolla, pyrimme suojaamaan sen kuljetusta varten mahdollisimman hyvin. Muista tutustua myös kuusen hoito-ohjeisiin.

Tukkumyynti

Vaikka myymme tilalla viljeltyjä joulukuusia pääasiassa yksityisille asiakkaille, olemme erittäin kiinnostuneita myös tukkumyynnistä. Jos haluat laadukkaita kuusiamme myyntiin muualle, ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää!

Kuusen hoito-ohjeet

Säilytä oston jälkeen joulukuusi viileässä. Kuusen ollessa jäätynyt, on se hyvä sulattaa hitaasti esimerkiksi kylmävesiastiassa. Ennen kuusenjalkaan laittoa sahaa joulukuusen tyvestä noin 2–3 cm pala pois. Ensimmäisten vuorokausien ajan on huolehdittava, että kuusenjalassa on jatkuvasti vettä, sillä aluksi joulukuusi saattaa juoda vettä 2–3 litraa vuorokaudessa.

Kuusilajit

Tarjoamme useita erilaisia kuusilajikkeita ja pihtoja, joista jokainen asiakas löytää varmasti mielekkään vaihtoehdon. Tilallamme viljelemme viittä eri kuusilajiketta, joihin kuuluvat metsäkuusi, omorika, pihdat, mustakuusi sekä okakuusi. Tutustu lajikkeisiin ja valitse mieleisesi!

Metsäkuusi (Picea abies)

Metsäkuusi (kuva nro 4) on perinteinen ja suosittu kuusilaji jouluksi. Kuusen tuoksu on hieman voimakkaampi kuin esimerkiksi mustakuusen ja omorikan.

Omorika (Picea omorika)

Omorika (kuva nro 1) eli serbian kuusi kasvaa luontaisena vain pienellä alueella Sarajevon vuoristossa, Bosniassa. Kuusilajin neulaset ovat alta hopeahohtoiset, ja sen tuoksu on mieto. Kestävä kuusilaji, joka ei pudota neulasiaan herkästi.

Pihdat (Abies lassiocarpa, Abies balsamea ja Abies sibirica)

Palsamipihdan (Abies balsamea) aromaattinen tuoksu, kartiomainen malli ja kauniiden tummanvihreiden neulasten säilyvyys tekevät siitä suositun joulupuulajin.

Siperianpihta (Abies sibirica) (kuva nro 3) on malliltaan kapea ja korkea, suomalaisille ehkä tunnetuin Abies-suvun laji.

Mustakuusi (Picea mariana)

Mustakuusi (kuva nro 5) on Pohjois-Amerikasta lähtöisin oleva kuusilaji, jonka neulasissa on harmahtava alapinta. Kuusen varttuessa siihen tulee paljon pienehköjä käpyjä, jotka tekevät oksista koristeellisia.

Okakuusi (Picea Pungens)

Pohjois-Amerikasta kotoisin olevalle okakuuselle (kuva nro 2) tyypillisiä piirteitä ovat erityisen terävät neulaset, hopeinen väri sekä kartiomainen latvus.

Ota yhteyttä ja tule hakemaan unelmiesi joulukuusi suoraan tilaltamme!

Yhteystiedot

Pekan joulukuuset
Gustavsberg 116
08800
LOHJA
info@pekanjoulukuuset.fi
www.pekanjoulukuuset.fi
Gustavsberg 116, Lohja

Kiinnostuitko? Kysy lisää tai jätä viesti niin otamme yhteyttä!Miksi hankkisin kuusen paikalliselta kasvattajalta?

Paikalliselta tilalta hankittu joulukuusi on aina varma ja ekologinen valinta. Valitessasi lähikuusen tuontikuusen sijaan suosit uusiutuvaa luonnonvaraa, joka sitoo hiilidioksidia ja tuottaa happea hidastaen näin kasvihuoneilmiötä. Lisäksi kuusi maatuu täysin, joten se ei tuhlaa energiaa saati tuota haitallisia aineita luontoon.

kierrätys