Kuusilajit tilallamme - tutustu lajikkeisiin ja valitse mieleisesi!

Tilallamme viljelemme neljää eri kuusilajiketta, joihin voit tutustua tarkemmin alla. Hankkimalla joulukuusesi meiltä, voit olla varma ekologisesti valinnastasi. Valitessasi lähikuusen tuontikuusen sijaan suosit uusiutuvaa luonnonvaraa, joka sitoo hiilidioksidia ja tuottaa happea, hidastaen näin kasvihuoneilmiötä. Lisäksi kuusi maatuu täysin, joten se ei tuhlaa energiaa saati tuota haitallisia aineita luontoon.

Metsäkuusi (Picea abies)

Metsäkuusi on perinteinen ja suosittu kuusilaji jouluksi. Kuusen tuoksu on hieman voimakkaampi kuin esimerkiksi mustakuusella ja omorikalla.

Omorika (Picea omorika)

Omorika eli Serbian kuusi kasvaa luontaisena vain pienellä alueella Sarajevon vuoristossa, Bosniassa. Kuusilajin neulaset ovat alta hopeahohtoiset ja sen tuoksu on mieto. Kestävä kuusilaji, joka ei pudota neulasiaan herkästi.

Pihdat (Abies lassiocarpa, Abies balsamea ja Abies sibirica)

Lännen pihta (kuvassa) eli Abies lassiocarpa on Pohjois-Amerikasta kotoisin oleva vuoristopuulaji, jonka neulaset ovat päältä hopeanväriset ja pidemmät kuin kuusilla. Kestävä laji.

Palsamipihdan (Abies balsamea) aromaattinen tuoksu, kartiomainen malli ja kauniiden tummanvihreiden neulasten säilyvyys tekevät siitä suositun joulupuulajin.

Siperianpihta (Abies sibirica) on malliltaan kapea ja korkea, suomalaisille ehkä tunnetuin Abies-suvun laji.

Mustakuusi (Picea mariana)

Mustakuusi on Pohjois-Amerikasta lähtöisin oleva kuusilaji, jonka neulasissa on harmahtava alapinta. Kuusen varttuessa siihen tulee paljon pienehköjä käpyjä, jotka tekevät oksista koristeellisia.

Okakuusi (Picea Pungens)

Pohjois-Amerikasta kotoisin olevalle okakuuselle tyypillisiä piirteitä ovat erityisen terävät neulaset, hopeinen väri sekä kartiomainen latvus.

Ota yhteyttä ja tule hakemaan unelmiesi joulukuusi suoraan tilaltamme.

Koski Pekka
Gustavsberg 116
08800
LOHJA
0400 471 032
info@pekanjoulukuuset.fi
www.pekanjoulukuuset.fi